Ministrica Vučinović primila otpravnicu poslova veleposlanstva Republike Makedonije

19 Srpanj, 2017

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet otpravnicu poslova veleposlanstva Republike Makedonije, g-dju Suhenu Ćerimi Baliu.

Tom prilikom, konstatirani su veoma dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i Republike Makedonije, te da države nemaju otvorenih pitanja.

Na početku razgovora, predstavnica veleposlanstva Makedonije je čestitala Crnoj Gori ulazak u NATO savez, istakavši da je prijem Crne Gore u NATO pozitivna okolnost za cijeli region.

Istaknuta je izuzetno kvalitetna međudržavna suradnja na svim poljima, gdje je akcenat stavljen na poboljšanje ekonomskih odnosa, u pogledu kojih je bilo riječi o uspostavljanju avio linije, kao i poboljšanja infrastrukture. 

Makedonska predstavnica je dalje istakla da je Crna Gora primjer Makedoniji, na koji način se ostvaruju strateški ciljevi države u pogledu iskustava koja je Crna Gora ostvarila ulaskom U NATO savez, pri čemu je ministrica Vučinović izjavila da će Crna Gora pružiti punu podršku Republici Makedoniji na putu ka NATO I EU integracijama, budući da su se na tom putu nalazili prije Crne Gore.