Vuksanović i Zeković se susreli s ministricom Žalac

10 Srpanj, 2017

Danas je u Podgorici održana svečana konferencija povodom početka sprovođenja projekata izabranih za financiranje u okviru prvog poziva INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020.

Konferenciju su organizirali Ministarstvo europskih poslova, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Hrvatske i Direkcijom za europske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Tim povodom u Podgorici je boravila i ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Hrvatske, Gabrijela Žalac.

Prije same konferencije ministrica Žalac se na radnom doručku susrela s Adrijanom Vuksanovićem, zastupnikom Hrvata u Skupštini Crne Gore i Svjetlanom Zeković, predsjednicom nevladine udruge Zajednica Hrvata i prijatelja Crne Gore. Sastanak je organizirao veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić, koji je i nazočio sastanku. Sugovornici su razmijenili stavove oko europskog puta Crne Gore, kao i hrvatske zajednice u njoj.

I ovom prigodom je izražena jaka potpora Zagreba Crnoj Gori i Hrvatima koji na najbolji način čuvajući svoj identitet, daju doprinos crnogorskoj multikulturalnosti i skladnom suživotu, što i jeste jedna od vrijednosti Europske unije.