HGI podržao Adrijana Vuksanovića za ministra u Vladi Crne Gore

pet, 22/04/2022 - 15:02

Na sjednici Središnjeg odbora, najvišeg tijela  Hrvatske građanske inicijative, jednoglasno je prihvaćen poziv mandatara Dritana Abazovića da HGI participira u budućoj Vladi Crne Gore.
Smatramo da je to važan gest koji će doprinijeti uvažavanju manjinskih prava i biti važan mehanizam u njihovoj afirmaciji. Na ovaj način šalje se snažna poruka međunarodnoj, ali i domaćoj javnosti da Crna Gora slijedi svoj prirodni put multinacionalnog sklada i uvažavanja doprinosa nacionalnih manjina na društvenom, kulturnom i političkom polju.
Članovi Središnjeg odbora jednoglasno su odlučili da kandidat za ministra bez portfelja u manjinskoj Vladi Crne Gore bude predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.
Smatramo da ćemo sudjelovanjem u izvršnoj vlasti dati kvalitativnu vrijednost u europskim integracijama, kao i u jačanju već postojećih prijateljskih odnosa Podgorice i Zagreba. Podsjećamo da je predsjednik HGI u prošlom mandatu Skupštine Crne Gore obnašao funkciju predsjednika Odbora za europske integracije i da je stekao političku i socijalnu prepoznatljivost i afirmaciju kako u Crnoj Gori, tako i u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska građanska inicijativa