Snagom dokazanog zajedništva prema boljem društvu

pon, 15/02/2021 - 15:24

Danas je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative bio u neslužbenom posjetu Medresi Mehmed Fatih u Tuzima. U ovoj instituciji dočekali su ga reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, ravnatelj Amer Šukurica, tajnik Medrese Amar Škrijelj, pomoćnik ravnatelja Džemal Dacić, pomoćnik reisa za odnose s inozematvom Omer Kajoshaj i član Mešihata Islamske zajednice Denis Martinović. Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili stavove o društvenim pitanjima i informirali gosta o radu ove značajne institucije. Vuksanović je srdačno zahvalio Reisu Fejziću što je prvi uputio čestitku povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, što će trajno ostati zabilježeno. Suglasili su se, između ostalog, da vjerske zajednice u Crnoj Gori imaju veliku odgovornost u kreiranju društvenog ambijenta, a izraženo je obostrano zadovoljstva zbog i više nego dobrih odnosa među nacionalnim manjinama Crne Gore, čija kultura je na ponos svih njenih građana. 
Domaćini su Vuksanoviću darovali dragocjeni primjerak Kur'ana i značajna djela islamskih mislioca. Dogovoren je i skori razgovor na Radiju Fatih, koji funkcionira u okviru Medrese. Vuksanović je pozvao uvaženog Reisa da bude gost hrvatske zajednice u Tivtu i Kotoru, što je ovaj rado prihvatio.
Na ovom neslužbenom, a krajnje prijateljskom susretu zajednički je konstatirano da snagom dokazanog zajedništva treba ulagati napore u izgradnji našeg društva.

Ostale fotografije
Snagom dokazanog zajedništva prema boljem društvu