POČELA KAMPANJA HRVATSKE GRAĐANSKE INICIJATIVE

pet, 30/12/2011 - 13:34

Sinoć je Hrvatska građanska inicijativa zvanično počela kampanju za predstojeće općinske izbore u Tivtu, koji će se održati naredne 2012. godine. Pred velikim brojem članova i simpatizera, predsjednica stranke Marija Vučinović je izrazila optimizam, kao i zadovoljstvo zbog snage koju HGI nosi. Posebnu pozornost zavrijedilo je izlaganje Mirka Vičevića, predsjednika Hrvatskog građanskog društva, koji je  između ostalog rekao: „Završnica godine nam je dala veliki podstrek i u zajedničkom predstavljanju uspjeli smo da se prikažemo kao složna i dobro organizirana cijelina“. Potpredsjednik Općine Tivat i član Središnjeg odbora HGI-a, Ilija Janović izrazi je zadovoljstvo postignutim rezultatima Hrvatske građanske inicijative na lokalnom nivou i uvjerenje da će tako biti i u budućnosti. Član Središnjeg odbora HGI-a Adrijan Vuksanović  kazao je da su Hrvati u Crnoj Gori bili uvijek na pravoj strani povjesti. „Kada su drugi negirali crnogorski etnikum, mi smo ga branili.  Glasajući za HGI Vi potvrđujete da je Crna Gora demokratska država u kojoj se poštivaju prava nacionalnh manjina“.
Sinoćnjem svečanom druženju nazočili su Božo Vodopija  generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Ljerka Dragičević zastupnica Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore, Miroslav Franović predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, Mirko Vičević predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Josip Gržetić predsjednik Općinskog odobora  HGI-a u Kotoru.
Jučerašnji događaj potvrdio je jedinstvo i snagu Hrvatske građanske inicijative, koja je nesumnjivo jaka centripetalna sila na objedinjavanju hrvatskog korpusa u Crnoj Gori.

Ostale fotografije